Als je een cd of dvd in je Mac schuift, of in een externe Superdrive, en het schijficoon verschijnt niet op het Bureaublad, dan dien je eerst bij Systeemvoorkeuren (onder het Apple icoontje) na te kijken of dit goed is ingesteld.
Vervolgens kijk je de Finder instellingen na. Misschien staan sommige items verborgen.
Hiervoor klik je in het menu op Finder en kies je voor Voorkeuren. Hier kan je bij 'Algemeen' en bij 'Navigatiekolom' aanduiden of de CD of DVD moet getoond worden. Indien dat niet aangevinkt staat moet je dat even aanpassen. De CD of DVD zou dan verschijnen.
Als de cd of dvd dan nog niet kan afgespeeld worden, kan je proberen om deze te verwijderen door op de Eject-toets te drukken.
In het geval het gebruik van de Eject-toets niet helpt, zal je de cd of dvd geforceerd moeten verwijderen.
Bij laptops:
Herstart je laptop en hou – meteen bij het opnieuw opstarten – de trackpad ingedrukt. Als dat niet lukt, kan je ook proberen om de Eject toets ingedrukt te houden, in plaats van de trackpad.
Bij desktops:
Herstart je desktop en hou - meteen bij het opnieuw opstarten – de muisknop ingedrukt.
Vanaf dan is de procedure gelijk voor laptops en desktops:
De cd of dvd zou nu moeten uitgeworpen worden, nog voor je Bureaublad verschijnt.
Lukt het dan nog steeds niet om de cd of dvd te verwijderen, dan is er mogelijk een probleem met de speler in je Mac of met je externe Superdrive. Je kan ons altijd eerst even contacteren via de groene "Contacteer ons" knop, recht onderaan deze pagina of je kan je toestel voor nazicht binnenbrengen in één van onze servicepunten.
Noot: Probeer in geen geval de schijf eruit te prutsen met tangetjes of pincetten: de kans dat je je dvd-lezer beschadigt is zéér groot. En dat geldt evenzeer voor het schijfje.
Let op: Gebruik alleen de gewone 12cm schijven en geen afwijkende formaten, met of zonder adapter. Ook dvd's en cd's met een beveilingsstrip (bijv. bij gehuurde cd’s en dvd’s) kunnen voor problemen zorgen.